Nieuwe Doosan graafmachines

08-12-2015

Onlangs leverde Staad twee Doosan graafmachines af bij Leenaerts Born. Dit duo bestond uit een mobiele DX170W-5 en een rups DX255LC-3. En bij deze laatste is het wel ietsjes meer dan normaal!

Naast een vijftal (semi-) longreach graafmachines met reikwijdtes van 14,5 tot 20 meter en een eigengewicht van 35 tot 56 ton, zocht Leenaerts ter uitbreiding naar beneden nog een machine in de 30 tons klasse. Deze werd gevonden in een Doosan DX255LC-3. De standaard rupsgraafmachine werd door de specialisten van Matt Nielen Constructies onder handen genomen. Zowel de giek, alsook de lepelsteel werden verlengd en het contragewicht eveneens aangepast. Sitech Nederland voorzag de machine van Trimble 3D GPS, waarmee vele machines bij Leenaerts van voorzien zijn. AMC ruste de machine uiteindelijke nog uit met automatische vetsmering.

Door deze aanpassingen is de machine uitermate geschikt voor het leggen van rioleringen, het verplaatsen van grond over een wat grotere afstand en het laden van vrachtwagens. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waar Leenaerts deze flexibele machine gaat inzetten.

Mobiel

Naast de DX255LC-3, investeerde men ook in een Doosan DX170W-5, deze ruim 17 ton zware mobiele graafmachine is voorzien van een bladafstempeling, hydraulisch verstelbare giek en een Engcon tiltrotator. Op wens van Leenaerts is de onderwagen voorzien van een extra brandstoftank en spatborden. De hefcilinders zijn voorzien van stikstofdemping voor een aangenaam rijcomfort over de weg.

In de werkplaats van Staad uit Veghel werden beide machines voorzien van treeplanken aan de bovenwagens, extra werkverlichting, extra camera’s aan de rechterzijde, FreshFilter overdrukvoorbereiding, proportioneel aangestuurde sloop-sorteerfunctie, bakomschakeling, laserstang aan de lepelsteel en nog veel meer. Want ook deze machines zijn net als de rest van het materieel rijkelijk voorzien van opties om nagenoeg alle werkzaamheden uit te kunnen voeren.
Marlomar zorgde voor de “finishing touch”, zij verzorgden het spuitwerk van beide machines.

Voor een uitgebreide fotoreportage: KLIK HIER

Dit persbericht en de bijbehorende foto’s zijn gedeeltelijk overgenomen van de publicatie op bouwmachineweb.com.

Nieuwe Doosan graafmachines
Nieuwe Doosan graafmachinesNieuwe Doosan graafmachinesNieuwe Doosan graafmachines

Overige items

20-04-2021
11-04-2021
24-11-2020
15-04-2020